Renovatie

Hoe aantrekkelijk nieuwbouw ook kan zijn, aanpassing van een bestaand bouwwerk aan uw persoonlijke wensen en/of aan de eisen van deze tijd kan ook heel goed zijn charmes hebben. Om u gericht te kunnen adviseren of nieuwbouw of renovatie de beste oplossing voor uw  behoefte is, maken wij allereerst een Quick Scan van de huidige situatie. Deze compacte, maar grondige bouwkundige inventarisatie geeft u direct een goed beeld van de staat van uw pand, waardoor de keuze aanzienlijk wordt vereenvoudigd.

'Net als de maatschappij zijn bouwwerken in beweging'

Wanneer u besluit om te renoveren, kijken wij samen met u verder dan de functie die uw pand nu heeft. Net als de maatschappij zijn bouwwerken nu eenmaal in beweging en dat betekent dat wij in het Programma van Eisen rekening houden met mogelijke toekomstige bestemmingen en daar op inspelen. Wilt u een kantoor een woonfunctie geven of een leegstaande industriehal verbouwen tot bedrijfsverzamelruimte? Wij denken met u mee om uw pand met behoud van de karakteristieke elementen een nieuwe functie te geven die past binnen de omgeving waar het pand staat.

Cradle to Cradle

Het is ook mogelijk dat u vragen heeft op het gebied van daglicht, ventilatie, vocht of akoestiek. Misschien voldoet uw gebouw niet meer aan de strenge brandweereisen. Ook dan heeft Adviespalet de oplossing in huis. Wij beseffen daarbij heel goed dat uw budget bepalend is voor de mogelijkheden. Dat is voor ons dan ook de leidraad bij het samenstellen van een passende offerte. Maar dat is het Cradle to Cradle principe ook. Wij zullen hoe dan ook proberen om bestaande materialen en voorzieningen te hergebruiken en een nieuwe bestemming te geven in het renovatieproces dat wij met veel plezier van A tot Z voor u willen regisseren en/of uitvoeren. Van eerste ontwerp tot en met oplevering: Adviespalet staat voor u klaar.